Miksi MYYNTITULI on hyvä rekrytointikumppani?

Me olemme koko rekrytointiprosessin ajan hakijan ja rekrytointitoimeksiannon antaneen yrityksen tukena. Rekrytoinnin tavoite on saada kolme tyytyväistä osapuolta, työnhakija, rekrytoiva yritys ja rekrytointikumppani, MYYNTITULI Oy.

MYYNTITULI Oy:n asiantuntijoilla on yhteensä kymmenien vuosien kokemus myynnistä ja sen kehittämisestä. Asiantuntijoiden omat työurat ovat olleet näköalapaikka siihen, kuinka myyjiä rekrytoidaan, perehdytetään ja valmennetaan työssä. Aina hommat eivät mene putkeen. Tämä kokemus on ollut kimmoke perustaa MYYNTITULI Oy.

Tässä tekstissä kerromme viisi huomioitavaa asiaa kun pohdit uuden myyjän rekrytointia ja haluat prosessiin rekrytointikumppanin.

Rekrytointikumppani

Uuden työntekijän tarkka profiili

Millainen työtehtävä on avoinna? Onko työtehtävä uusi vai onko edellinen työntekijä irtisanoutunut? Tarvitaanko työtehtävässä tietynlaista koulutusta vai saneleeko aiempi työkokemus tahdin? Onko työ itseohjautuvaa vai toimitaanko tiettyjen yhteisten sääntöjen mukaisesti?

MYYNTITULI Oy on rekrytointikumppani, jonka kanssa on vaivatonta löytää uuden työntekijän profiili. Meillä asiat keskustellaan suoraan ja avoimesti halki, meitä varten asioita ei pidä kuorruttaa kauniiksi. Myynnissä tottuu kuuntelemaan ylimyyntiä, me lähestymme asioita faktojen kautta.

Tehtävään liittyvät erityistaidot

Kaikki myyjän tehtävät eivät ole samanlaisia. Yhdessä tehtävässä painotetaan asiakkuuksienhallintaa ja toisessa tarvitaan kylmäsoittajien aatelia. Tarkka profiili auttaa erityistaitojen havaitsemisessa, mutta kaikki ominaisuudet ei aina ole listattuna ansioluettelossa.

MYYNTITULI Oy on rekrytointikumppani, joka ymmärtää myyjiä ja heidän ominaisuuksia myyjänä. Tietynlaiset tehtäväkuvaukset ja tarinat työssä onnistumisesta auttavat ymmärtämään juuri tietyn hakijan erityistaitoja.

Myyntitulosten tarkistaminen

Olet tavannut hakijan, joka kuulostaa avoinna olevan potentiaalisen myyjän ja olet kuullut hänen voitokkaat myyntilukunsa. Miten olet tottunut varmistamaan kuulemasi luvut?

Me olemme rekrytointikumppani, joka tarkistaa suosittelijatietojen lisäksi hakijan myyntitulokset. Me soitamme suosittelijalle ja tarvittaessa testaamme hakijan taitoja. Suosittelijalle soittaminen näyttää meille hakijan tekemän työn toisesta näkökulmasta, jota hakija on aiemmin tehnyt ja kuinka hän on siinä onnistunut.

Tapaaminen vai haastattelu

Kutsutko työnhakijan työhaastatteluun vai tapaamiseen? Keskusteletko vai kyseletkö, onko tapaamisen keskusteluaiheet olennaisia juuri tämän työtehtävän kannalta? Minkä olennaisen tiedon saat kysymällä työnhakijan suunnitelmia viiden vuoden päähän?

MYYNTITULI Oy on rekrytointikumppani, joka kysyy suorat kysymykset ja pyytää tarkennusta, jos vastaus jää ohueksi. On kaikkien osapuolten etu, että tiedot, taidot ja tilannetaju on kohdallaan.

Rekrytointikumppanin verkostot

Ei varmasti ole ensimmäinen kerta kun rekrytoinnin tiimoilta puhutaan verkostoitumisen tärkeydestä. Verkostoituminen ei ole ainoastaan työnhakijan väline vaan verkostoitumalla rekrytointia tekevä on askeleen edellä omassa työssään.

MYYNTITULI Oy on rekrytointikumppani, jolla on laajat verkostot myynnin toimialalla. MYYNTITULI Oy:n asiantuntijoiden verkostoista löydät niin pitkän linjan myyjät kuin koulunsa juuri päättäneiden potentiaalin.

MYYNTITULI Oy on rekrytointikumppani

Kirjoittaja on MYYNTITULI Oy:n HR-asiantuntija Tytti Mattila. Hänen tärkeimmät työparinsa ovat avoimuus ja luottamus.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen.