Aitouden näkee, kuulee ja se yhdistää

Joulun alusviikon merkitys kasvaa minulle, yrittäjälle, vuosi vuodelta enemmän. On todella hienoa, että saan lähettää vuosi vuodelta kasvavalle määrälle asiakkaita kiitokset, tehdä hyväntekeväisyyttä ja viettää omaa joulujuhlaa työntekijöiden kanssa. Erityisesti tänä vuonna tuntuu, että kiitollisuus oikein pakahtuu rinnassa – niin kauhea ja kova vuosi tämä on lähes kaikille ollut. Eikä edes vuosi, vaan huomaan kuinka iso osa ihmisiä on muutamien vuosien vaikeuksien takia todella väsyneitä.

Asiakaslistaamme selatessa aloin miettimään, mikä asiakkaitamme yhdistää ja miksi nykyään uusien, potentiaalisten asiakkaiden kanssa ensimmäisessä palaverissa usein tiedän alkaako yhteistyö. Kaikki ovat aitoja. He tekevät sydämestään ja tosissaan, ovat nöyriä ja kunnianhimoisia, reiluja, mutta vaativia. Ollessamme itse aitoja, vedämme puoleemme myös asiakkaita, jotka ovat aitoja. Vetovoiman laki toimii siis tässäkin.

Myyntituli aito maisema

Tänään työntekijöidemme kanssa joulupuurolla tunsin myös syvää kiitollisuutta. Olen todella ylpeä meidän tiimistä ja siitä, että ihmiset voivat olla aidosti mitä ovat. Suruineen, ”puutteineen”, iloineen ja tavoitteineen. Mekin olemme aitoja, yhdessä. Hyväksymme toisemme sellaisena kuin olemme ja autamme toisiamme eri tavoin.

Voisin sanoa, että aidot yritykset ja yhteisöt pärjäävät ja voivat hyvin. Aitous tuo yhteisöllisyyden, merkityksen. Ihmiset voivat paremmin oppia toisiltaan ja luoda yhdessä, kun he voivat olla aidosti mitä ovat.

Johtaminen teemana on luonnollisesti lähellä sydäntäni. Vuosien ajalta olen oppinut sen, että paras johtaja pystyy paljastumaan. Näyttäytymään todella sellaisena kuin on – olemalla aito. Näin johtaja pystyy parhaiten johtamaan joukkoja, olemaan esimerkki ja luottopakki vaikeimmissa paikoissa. Kunhan hän vain on aito.

Ihanaa ja rauhallista joulun aikaa kaikille!

Tekstin kirjoittaja on MYYNTITULI Oy:n toimitusjohtaja Linda Asikainen.

Linda uskoo yhteisön rakentamiseen esimerkin voimalla ja paljastamalla itsensä kokonaisena ihmisenä virheineen.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen.