Onko avoin hakemus älytön turha toive vai verkoston kasvattamista?

Monien yritysten verkkosivuilla on mahdollisuus jättää avoin hakemus, niin kuin meidänkin verkkosivulla. Monesti kuitenkin ajatellaan, että avoimen hakemuksen jättäminen on vain turha toive yhteydenotosta. Mitä jos vaihtaisit näkökulmaa ja ajattelisitkin avoimen hakemuksen jättämisen verkostoitumisena?

Avoin hakemus tulee kirjoittaa hieman eri näkökulmasta kuin tiettyyn positioon tarkoitettu hakemus. Avoimen hakemuksen lukijan tulee saada selkeä kuva siitä millaista erityistä osaamista sinulla on, jota yritys tarvitsee. Sinun tulee myös kertoa mikä motivoi sinut hakemaan juuri tähän yritykseen. Kiillota avoin hakemus viimeistä piirtoa myöden!

Voit itse ohjata avoimen hakemuksen lukijan esimerkiksi omalla LinkedIn -sivullesi tutustumaan sinuun ja taustaasi vielä enemmän. Muista kirjoittaa itsestäsi kauniisti, mutta kuitenkin rehellisesti. Voit myös pyytää, että aiemmat työkaverit kirjoittaisivat sivullesi millainen työkaveri ja työntekijä olet heidän mielestään ollut. Verkostoissa on voimaa!

Tulevaisuuden tavoitteet on hyvä sanoittaa itselleen, tällöin avoimen hakemuksen kirjoittaminen on helpompaa.

Hiljainen haku

Kaikki avoinna olevat työpaikat eivät ole julkisia vaan niihin etsitään ns. hiljaisesti sopivaa tekijää. Välillä yritykset eivät edes tiedä tarvitsevansa uutta työntekijää ennen kuin oikea henkilö osuu kohdalle. Näissä tilanteissa omaa työllistymistään voi auttaa jättämällä avoimen hakemuksen sekä verkostojen kautta voi saada nimensä ja taitonsa esiin ja työllistyä.

Myös meillä on toisinaan hiljaisia rekrytointi toimeksiantoja. Tällöin käytämme omia verkostojamme ja suorahakua, jotta oikea henkilö löytyisi. Tämä on mm. yksi tilanne, jossa avoimet hakemukset tulevat käyttöön. Mikäli olet hakenut töitä ja jättänyt avoimia hakemuksia eri yrityksiin, uskalla vastata tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, se voi parhaimmillaan muuttaa kaiken.

Avoin hakemus MYYNTITULI Oy:lle

Kun jätät avoimen työhakemuksen MYYNTITULI Oy:n järjestelmään, olemme uteliaita kuulemaan millaisessa yrityksessä haluaisit työskennellä ja millaisessa työtehtävässä. Voit mainita yhden tai useamman yrityksen, jossa haluaisit työskennellä. Kerro myös millainen työtehtävä sopisi sinulle parhaiten ja mikä sinua kiinnostaa kyseisessä yrityksessä. Olemme mielellämme osa sinun verkostoasi, jotta sinulle löytyy unelmien työpaikka!

Jätä avoin hakemus MYYNTITULI Oy:lle
https://myyntituli.fi/haluan-myyntitoita/

Kirjoittaja on MYYNTITULI Oy:n HR-asiantuntija Tytti Mattila.
Tytti on kerryttänyt omaa verkostoaan partiossa ja erilaisissa luottamustehtävissä. Hänen kokemuksensa mukaan verkostoilla ja verkostoitumisella on iso rooli kun haluaa löytää uuden työpaikan.

Käy katsomassa millaiset verkostot Tytillä on

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen.