Kun tarvitset myyjän, valitse rekrytointikumppani, joka ymmärtää myyntiä

Aloitin työn MYYNTITULI Oy:n HR-asiantuntijana heti kuluvan vuoden alkupuoliskolla. Pääsin heti ensimmäisistä päivistä alkaen syvälle myynnin maailmaan. Olin mukana asiakastapaamisissa sekä myyntivalmennuksissa. Huomasin nopeasti, kuinka omanlaisensa ala myynti onkaan.

Yhteinen sävel työyhteisössä löytyi nopeasti, sillä MYYNTITULI Oy:n toimitusjohtaja Linda Asikainen on energinen myyntivalmentaja, jonka kanssa kommunikointi on avointa ja rehellistä. Tälle pohjalle oli luontevaa rakentaa tekemistä ja sainkin tehtäväkseni viilata rekrytoinnin prosessit sellaiseen kuntoon, jotta minun on helppo työskennellä. Kirkkaimmaksi johtotähdeksi kirjasin prosessin alkuun “avoimuus ja rehellisyys”. Tämä sanapari näkyy kaikissa rekrytointiprosessin vaiheissa.

avoimuus ja rehellisyys

Yhteistyö minun kanssani

Kun valitset rekrytointikumppania on monta asiaa, joiden on hyvä mennä yksiin, ensimmäinen niistä on avoin ja rehellinen toimintamalli kaikessa kommunikoinnissa. Tämä malli näkyy rekrytointiprosessin kaikkien vaiheiden laadukkaassa läpiviennissä.

Kun saan käsiini rekrytointitoimeksiannon, haluan tutustua yritykseen ja sen toimijoihin mahdollisimman hyvin, kuitenkin tehokkaasti. Toimeksiannon tarkkaa profiilia päästään arvioimaan paremmin kun tehtävästä on muutama näkemys yhden ajatuksen sijaan. Jokaisessa tehtävässä on hyviä puolia ja sitten niitä kuuluisia haasteita. Tehtävää ei kuitenkaan pidä kuorruttaa kauniiksi.

Myynnin alalla tottuu kuuntelemaan ylimyyntiä,

meillä toimeksiantoja lähestytään faktojen kautta.

-Tytti Mattila, HR-asiantuntija

Myyjän erityistaidot

Yksi asia mikä myyjien rekrytoinnissa pitää ymmärtää: Myyjät ovat myyjiä ja hehän lähtökohtaisesti osaavat kaiken mitä pyydät. Minun ja MYYNTITULI Oy:n muiden asiantuntijoiden taito on nähdä myyntipuheen taakse ja todentaa myyjän osaaminen.

Kaikki myyjät eivät tee myyntiä samalla tavalla, se ei ole edes mahdollista, sillä organisaatiot ovat erilaisia. Tällöin myös tarvittavat erityistaidot ovat erilaisia ja niiden todentaminen vaatii useampia työkaluja. Työnhakijan kanssa istutaan yhteiseen pöytään ja käydään avoin ja rehellinen keskustelu, jonka ytimessä on suorat kysymykset.

Verkostot asian ytimessä

Työelämän verkostot eivät ole vain työnhakijan väline työllistyä vaan se on mitä suuremmissa määrin myös rekrytointiammattilaisten tapa toimia ja onnistua. MYYNTITULI Oy on rekrytointikumppani, jolla on laajat verkostot myynnin toimialalla. Meidän asiantuntijoiden verkostoista löytyy niin pitkän linjan myyjät kuin koulunsa juuri päättäneiden potentiaali.

Myyntituli rekrytointikumppani

Tekstin on kirjoittanut MYYNTITULI Oy:n HR-asiantuntija Tytti Mattila, joka pohjaa työnsä avoimuuteen ja rehellisyyteen, ne ovat kaiken toiminnan pohja.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen.