Ota käyttöön onnistumisen avaimet työhaastattelussa

Monesti kysytään vinkkejä työhaastattelussa onnistumiseen, eikä suotta, jännittävään tilanteeseen on syytä valmistautua. Haluan tuoda omat hyväksi havaitut huomiot mukaan, sillä työnhakijan onnistuminen haastattelussa on kaikkien etu. Päätin kuitenkin, että tällä tekstillä on muutakin sisältöä kuin iänikuiset kliseet. Nyt kirjoitan auki sen mitä meillä MYYNTITULI Oy:llä toivotaan kun avoimesta työpaikasta kiinnostunut henkilö kutsutaan tapaamiseen.

Vinkit työhaastatteluun, tärkeää on verkostoitua ja omilla toimilla auttaa verkoston jäseniä eteenpäin.

Näillä mennään

Kun me sovimme kanssasi tapaamisen toivomme, että olet valmistautunut ja tiedät mitä sinä toivot hakemaltasi työpaikalta. Meille on tärkeää, että kysyt haettavasta positiosta mahdollisimman paljon. Me vastaamme parhaan tietomme mukaan ja jos emme tiedä, selvitämme. On tärkeää, että voit arvioida avoinna olevaa työpaikkaa omista lähtökohdistasi ja toiveistasi käsin.

Tapaamisessa ainakin kaksi myynnin ammattilaista kohtaavat toisensa. Ei siis ole tarkoitus käyttää yhteistä aikaa höpötelläksemme jonnin joutavia vaan puhutaan niistä asioista, jotka liittyvät työhön ja sen tekemiseen. Me haluamme tietää miten sinä teet työtäsi ja miten sinä olet aiemmin siinä onnistunut.

Mitkä ovat sinun työssä onnistumisen avaimet?
Meidän tapamme toimia tapaamisessa on suora, avoin ja rehellinen, toivomme sitä myös sinulta, joka tulet meille tapaamiseen.

Tutustutaan rauhassa

Oletko oman kalenterisi omistaja vai toivotko yrityksen puolesta tarkempia raameja työpäivien rakentamiseen? Millainen työkulttuuri työpaikalla on, puhutaanko asiat halki kasuaalisti kun kohdataan vai tarvitseeko asia kuin asia kalenterikutsun?

Tapaamisen tarkoituksena on tutustua sinuun työntekijänä ja henkilönä sekä tuoda sinulle realistinen kuva siitä millaista työtä olet hakemassa. Meidän on tarkoitus löytää asiakkaalle sopivin mahdollinen työntekijä, mutta yhtä tärkeää on se, että sinä löydät itsellesi sopivan työpaikan. Aikuismainen ja rehti työnhakuprosessi tukee kaikkien onnistumista, niin hakijan, haastattelijan kuin toimeksiantajan.

“Asiakkaamme tulos on kunnia-asiamme.”

– Linda Asikainen

Kun valmistaudut tapaamiseen pohdi, miten sanoitat motivaatiosi työpaikkaa kohtaan ja mitä lisäarvoa tuot yritykselle. Näiden lisäksi mieti kuinka aito kiinnostuksesi näkyy ja kerro selkeä syy siihen miksi haet kyseistä tehtävää. On tärkeää sanoittaa omat syyt hakea tiettyä tehtävää, jotta tapaamisen toinen osapuoli saa sinusta kokonaisvaltaisemman kuvan.

P.S.

Luetellaan nyt loppuun vielä ne kuuluisat työhaastatteluun valmistautumisen kliseet, on nekin sitten tullut kirjoitettua:

  • Saavu ajoissa
  • Ole oma itsesi
  • Muista hymyillä

Kirjoittaja on MYYNTITULI Oy:n HR-asiantuntija Tytti Mattila.
Parasta ihmisläheisessä työssä on keskustelut ja mielipiteiden vaihto.

Tutustu Tyttiin LinkedInin kautta

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen.